/ Kako dobiti državljanstvo SAD-a?

Kako dobiti državljanstvo SAD-a?

Američko državljanstvo može se dobiti na tri načina:

  1. ako je barem jedan od roditelja predmet ili predmet te države;
  2. po rođenju (ako je osoba vidjela svjetlo u Sjedinjenim Državama, čak i kad su oba roditelja stranci);
  3. po naturalizaciji.

Ova posljednja točka je najzanimljivija za naše sunarodnjake koji su emigrirali u gospodarski razvijenu zemlju i koji sanjaju o dobivanju ovdje svih prava običnih Amerikanaca.

Američko državljanstvo
Državljanstvo Sjedinjenih Država može se tražiti od osoba,koji su navršili 18 godina života i koji su živjeli u zemlji pet godina u statusu rezidenta. Nova nacionalna sigurnost naglasio Zakon iz 2004. je donio značajne prednosti za one koji su služili ili služi u oružanim snagama države, kao i za njihove obitelji. Dakle, osoba koja ima stalno prebivalište u državama i samo godinu dana starosti u vojsci može podnijeti zahtjev za naturalizaciju. A zakon ga oslobađa od plaćanja svih vrsta naknada za podnošenje upitnika. Osim toga, Zakon o obrani omogućuje naturalizirani čak i oni stranci koji nemaju status stalnog boravka, ako se dokaže da su sudjelovali u borbenim operacijama u sklopu američkih vojnika u Drugom svjetskom ratu, korejski i Vijetnama sukoba, ili u „Desert Shield” operacija i "trajna sloboda".

Dvojno državljanstvo u SAD-u

Podnositelji zahtjeva za državljanstvo SAD-a primjenjuju se na UsluguPaket državljanstva i imigracije potrebnih dokumenata i popunjen obrazac broj 400 (prijava za naturalizaciju). Šest mjeseci kasnije (ponekad u trajanju od 8-9 mjeseci) ovo državno tijelo donosi ključnu odluku za podnositelja zahtjeva: hoće li mu odobriti njegov zahtjev ili odbiti. Preporučljivo je da se prije ispunjavanja obrasca uputite u nezavisni odvjetnik i razgovarate sa službenikom službe za državljanstvo, koja će vam reći koji će dokumenti poslati i ispuniti upitnik.

Dvojno američko-rusko državljanstvo

U slučaju vaše prijave za naturalizacijudobila je odbijanje, možete ponovno poslati dokumente za državljanstvo Sjedinjenih Država u roku od 30 dana od dana odbijanja. Da biste to učinili, morate ispuniti obrazac broj 336 (Zahtjev za reviziju odluke), prikupiti potrebne dokumente koji dokazuju nezakonitost odbijanja i platiti naknadu. U roku od šest mjeseci od datuma podnošenja ovog dokumenta, imigracijska služba dužna je imenovati drugi intervju. Ali čak i ako ovaj put niste uspjeli, možete pokušati sreću tako što ćete se obratiti Federalnom Okružnom sudu.

Mnogi Rusi koji ne žele radikalnoprekida veze s domovinom, zainteresirana je za pitanje: je li dopušteno dvojno državljanstvo u SAD-u? Treba napomenuti da je to dopušteno za državljane ove države koji već imaju putovnicu. Također, neće biti problema za one koji su postali američki po rođenju. Međutim, osobe koje su prošle kroz proces naturalizacije mogu teoretski izgubiti novo stečeno državljanstvo, ako se ne odreknu prethodnog državljanstva.

Na ceremoniji predstavljanja putovnice, novi Amerikancioni se zaklinju, gdje se, posebice, obećavaju odreći svoje stare državne vjernosti. Stoga je nemoguće legalno dvojno državljanstvo SAD-Rusija. Međutim, u praksi, američki State Department ne aktivno provodi one koji nisu držali svoja obećanja i nastavljaju posjetiti stare prijatelje i rođake pod ruskom putovnicom. Osim toga, u Rusiji takva osoba uživa ista prava kao i svi njegovi bivši supatnici.

Pročitajte više: