/ Kako dobiti izraelsko državljanstvo: korak po korak upute. Izlazak u Izrael

Kako dobiti izraelsko državljanstvo: korak po korak upute. Izlazak u Izrael

Takva tema kao državljanstvo Izraela i primanjeVNZH u ovom stanju, brine mnoge ljude. Konkretno, Židovi i oni koji se jednostavno žele kretati tamo. Kao što pokazuje praksa, mnogi ljudi mogu izvršiti svoje planove. Od danas je Izrael, prema statistikama, vodeći po broju doseljenika i povratnika. Pa, vrijedno je spomenuti načine na koje možete koristiti postati građanin ove zemlje.

državljanstvo Izraela

repatrijacija

Ova riječ znači povratak kući. Vlasti su zainteresirane za repatrijaciju. Vrlo je podržan povratak etničkih Židova u njihovu povijesnu domovinu. No, ipak, nitko neće dati državljanstvo samo na Izrael jer će se zvati Židov. Postupak repatrijacije je prilično složen.

Valja napomenuti da je to državljanstvo"Samo" osoba čija je majka Židov može sam sebe "prikriti". Ali, pravo na državljanstvo Izraela prenosi se, tako da kažem, uz mušku liniju. I po braku. I doista, dozvola može dobiti mnoge ljude. Djeca, unuci, udovci, udovice, supružnici Židova. Također ljudi koji su ih usvojili. I večeri i udovice židovskih unučadi također imaju pravo podnijeti zahtjev Izraelskom veleposlanstvu u tom pitanju. Ali valja napomenuti da se sve ovo odnosi na repatrijaciju. To jest, vratiti se kući. I tako, zapravo, Rus se može preseliti u Izrael. Ali o tome - malo kasnije.

dokumenti

Izlazak u Izrael pod programom repatrijacijeMoguće je kada se prikaže velika mapa s dokumentima. Moraju potvrditi državljanstvo osobe. U pravilu se prezentiraju službene radove, na kojima se navodi nacionalnost predaka, na čijoj liniji se želi repatriirati.

Prikladan dokument je sovjetska putovnicaili stare vojne karte - imali su "nacionalnost". Njegov rodni list je također prikladan ako kaže "Židov". Prikladni su arhivski izvadci iz kućnih knjiga i svih ostalih starih dokumenata.

Potvrda o braku izmeđuroditelja i djedova (po mogućnosti). Ako se osoba koja se želi vratiti u svoje domovinske žalbe imenom židovske rođane, koja je već umrla, može predočiti njegovu potvrdu o smrti. Općenito, što više službenih članaka potvrđuju državljanstvo krvnih srodnika - veća je vjerojatnost odlaska za stalni boravak u Izraelu.

veleposlanstvo Izraela

Vjersko pitanje

Svima je dobro poznato da u ovomedržava je usvojila judaizam. A vjersko pitanje igra veliku ulogu, govoreći o repatrijaciji. Svatko tko se želi vratiti u svoju domovinu, prolazi kroz izraelsko veleposlanstvo. Gdje će biti intervjuiran, tijekom kojeg će se postavljati pitanja o religiji. Često su zbunjeni neki ljudi koji su bili odgajani u tradicijama koje su daleko od vjerovanja. I mogu reći da imaju veze s kršćanstvom. Dakle, ovo je križ na mogućem potezu za prebivalište. Budući da Zakon o povratku ne dopušta repatrijaciju Židova koji je promijenio vjeru. Nemogućnost izazivanja gotovo je nemoguće. Stoga se morate prijaviti kao Židov.

Ostale značajke

Međutim, potencijalni izraelski građanin trebao bine zaboravite ne samo o judaizmu. Vrijedno je vratiti se na temu židovstva. U konzulatu svi znaju savršeno da je u doba progona i progona ljudi određene nacionalnosti mnogi ljudi to sakrili. Zbog toga je teško nabaviti prethodno spomenute potvrde. Ali postoje i drugi načini dokazivanja svoje nacionalnosti. A to su fotografije. Na primjer, snimku s židovskog groblja nadgrobnog spomenika svojeg rođaka.

Mnogi ljudi koji se žele vratiti,oni se okreću "Sokhnutu". Ovo je organizacija koja pomaže Židovima da se vrate u svoju domovinu. Zaposlenici „židovske agencije” bolje od ikoga savjetovati osobu na svim pitanjima vezanim za kretanje u Izrael, dokumente, dokaz o državljanstvu, intervjue i sl pomoći u odabiru grad, rad - .. To je također dio njihove dužnosti. Ponekad su predstavnici "Sohnut", u određenim slučajevima, čak dobili besplatan let u Izraelu.

iseljavanje u Izrael

Zajednički dokumenti

Gore su navedeni papiri koji bi trebalipružiti osobi koja se nada povratku. Ali glavni popis dokumenata također je priložen njima. Oni su predstavljeni od strane svih ljudi koji namjeravaju dobiti izraelsko državljanstvo.

Dakle, građanin će trebati ne samo svojerodni list, ali i isti dokument, koji pripadaju ljudi okupilo se da ide uz to. Ovo je obvezatno. Ipak treba putovnica, vojne ID, uvjerenje o braku / razvodu / smrt bračnog druga (ako se nešto od gore navedenog je dostupan). Naravno, morat ćete osigurati "zaključano". I fotografije (format 3x4). Oni će biti potrebni prilikom popunjavanja upitnika.

Ipak je potrebno ne zaboraviti kopije radnih knjiga (iakobolji izvornik), putovnice i potvrde o rođenju. Naravno, postoji mnogo radova, ali je bolje skupiti ih sve. Tada će izgledati vjerojatnije iseljavanje u Izrael.

građanin Izraela

Proces iseljavanja

Ako je osobi dano "dobro" i shvatio da je sada za ostvarenje izraelskog državljanstva stvarnost, onda je vrijeme da se pripreme za razdoblje prilagodbe.

Po dolasku u zračnu luku Ben-Gurion, njegovasusreću se, odlaze u posebnu sobu, gdje nastaju novac, unutarnja putovnica, rekordna kartica u blagajni bolnice i SIM za telefon. Tijekom prva tri mjeseca osoba neće moći glasovati na izborima. I neće biti "zabranjen" - bit će izručen kasnije, nakon godinu dana bez prebivališta u Izraelu.

Ako postoji potreba, osobi će dobiti dozvolu za ulazak u Rusiju u lokalnom Ministarstvu unutarnjih poslova. Ali u Izraelu, osoba ima pravo raditi, primati medicinsku pomoć i mirovinu.

Općenito, ne možete ići nigdje. Nakon 6 mjeseci osoba će dati absorbitsii košaru. To je određena količina novca, kroz koji možete platiti za proučavanje hebrejskog, djelomično nadoknaditi najam / kupnju stanova, a samo živjeti. Također absorbitsii Program uključuje pružanje carinskih povlastica, popuste na kuće i automobila, te pomoć u pronalaženju zaposlenja.

dobiti državljanstvo Izraela

Uvjeti za ljude koji nisu Židovi

Može se dobiti putovnica izraelskog državljanina, uprincip, bilo koja osoba. Ali samo za ljude koji nemaju židovsku nacionalnost utvrđuju se apsolutno različiti uvjeti. Oni mogu dobiti državljanstvo ako žive u Izraelu tri godine, znat će hebrejski i imati materijalni prihod. Da biste ostali u zemlji za određeno razdoblje, trebat će vam viza.

Prvi korak je da govorimo o obrascu B / 1. Izdana je za ljude koji idu u Izrael da rade. Registraciju ovog dokumenta obrađuje poslodavac koji je zainteresiran za stranog stručnjaka. Kada se odobrava njegovo izručenje, osoba dolazi u Izrael. A onda mora dobiti radnu vizu za 30 dana (toliko mnogo B / 1). On pruža potvrdu Konzulat platnih usluga (47 $), potvrdu o nekažnjavanju i prolazi liječnički pregled (jedna osoba ne smije biti pate od AIDS-a, tuberkuloze i hepatitisa), aplikacija za vođenje otisaka prstiju (to se uzima na mjestu), te još dvije fotografije.

Nakon podnošenja zahtjeva - razgovor s konzulom. Ako nema pitanja, radna se viza izdaju u roku od 24 sata.

 Izraelu za stalni boravak

Što je sljedeće?

Može se dobiti dragocjena izraelska putovnica,koji su živjeli u zemlji 3 godine i imaju dozvolu boravka. Što se, pak, daje ljudima s financijskim bogatstvom. Vlasti bi trebale znati da u svoje redove prihvaćaju punopravnu osobnost, sposobnu pružiti i biti korisna društvu. Ali to je očigledno, jer će osoba u svakom slučaju biti u Izraelu za posao.

Ako nije židov, tada će morati pružitijoš uvijek puno drugih argumenata predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji će ih moći uvjeriti u donošenje pravilne odluke. Znanje o hebrejskom, dostupnost nekretnina - to je sve prednost. Postoje rodbina u Izraelu? Nemojte govoriti o tome! A najbolji način je prihvatiti judaizam. To je nešto, i zasigurno će igrati važnu ulogu.

Usput, vrijedno je znati da nakon dobivanja duge radne vize osoba još uvijek mora podvrći tečaju jezika, kao i potvrditi valjanost svoje diplome, da dobije dozvolu.

putovnicu izraelskog državljanina

brak

Konačno - nekoliko riječi o nekom drugom uobičajenom načinu dobivanja izraelskog državljanstva od strane ruske osobe. Naravno, riječ je o dobivanju putovnice preko braka.

Mora se reći da je 1999. bio zakonuvedene su neke izmjene i dopune, prema kojima osoba koja se udala za državljanina Izraela ne može odmah dobiti nacionalnu putovnicu. On, kao i svi ostali, mora proći naturalizaciju.

Prva stvar koju čini je radna viza. I dozvolu za privremeni boravak. Tada mora podnijeti zahtjev Ministarstvu unutarnjih poslova, u kojem će osoba tražiti priznanje kao izraelski. Naravno, svaki od vremenskih razdoblja traži vremena. Oko 3-4 godine, obično. Također, mora se pripremiti i za činjenicu da će Ministarstvo unutarnjih poslova vrlo ozbiljno pitati supružnike o zajedničkom životu (da, morat će doći na tijela). U Izraelu, strog stav prema fiktivnim brakovima. Tako se ne mogu izbjeći pitanja o datumu rođenja, prvih darova, poznanika i omiljenih nijansi. Drugi bi par morao biti moralno spreman za činjenicu da im se odjednom mogu pojaviti predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova kako bi provjerili žive li zajedno. Međutim, sve ovo nije strašno ako je brak iskren. Inače, ako postoji dokaz suprotnog, izraelsko se suočava s novcem i njegovom "drugom polovicom" - deportacijom.

Pročitajte više: