/ Paukovo deve: strašno, ali ne otrovno

Pauk kamelja: strašna, ali ne otrovna

Pauk kamelja - neznanstven, ali usvojenIme predstavnika arahovada, koji pripadaju klasi falanga ili solpuga. Na ruskom se katkad koristio ime bichork, a na engleskom - škorpion vjetra, jer može raditi brzinom od 53 m / s. Ovaj arachnid živi na gotovo svim pustinjskim mjestima, osim Australije.

pauk deve
Kamen pauk impresivno je veličine. Njegova struktura i način života kombiniraju znakove visokog razvoja (trahealni sustav) i primitivne osobine (anatomija udova, razmnožavanje tijela). To ima zastrašujući izgled zbog vunosti i velikih cheicera (kao što su kandže). Oni su opremljeni zubima i otvoreni su u vertikalnoj ravnini. Duljina tijela može doseći do 7 cm, boju dominiraju žućkaste i smeđe-crne tonove. Deblo i udovi su prekriveni čekinjama i dlačicama, različitima u krutosti i duljini.

Abdomena je velika, sastoji se od 10 segmenata,od kojih je prva genitalna pora, prekrivena bočnim zaklopcima. Pedipalps (analogne noge) s dodirnim dodacima na krajevima bez kandži. Pomoću njihove pomoći, kamilski pauk kreće, zauzima i drži plijen. Fotografija ga prikazuje u svojoj "slavi". Otrovni predstavnici špageti nisu imali otrovne žlijezde. Može ugristi ljudsku kožu, a ako zarazi, moguće su komplikacije.

pauk foto deva
Paukovo deve može se kretati s velikimbrzina, uključujući vertikalne površine. Strašna falanga može skočiti i pričvrstiti se na nešto s helikopterima. U pustinjskim područjima često mirisala na deve, pa tako neobično ime. U slučaju opasnosti zauzima prijeteći obrambeni položaj, poput nekih paukova. Fotografija prikazuje prednji dio tijela se podiže objavljeni kandže stavi naprijed, prednje noge su podigli u smjeru neprijatelja. Neke vrste također proizvode cvrkutanje ili cvrčanje kroz kliznu leukrilat.

Kamen pauk - noćni grabežljivac, tijekom dananjegova je aktivnost smanjena. Tijekom dana on preferira sjediti u skloništima, pod stijenama, u rupama. Svjetlo noću privlači mnoge vrste soli. Oni se hrane tim arahnicama s bilo kojim insektima, malim glodavcima, općenito, s onima s kojima se mogu nositi. Veliki pojedinci napadaju i guštere, male glodavce, škorpioni i piliće. Njihova gurman već postala razgovor u gradu, oni doslovno može učitati do države do praska trbuha, ali to je moguće samo u zatočeništvu. U prirodnom

pauk fotografija
jedana slana voda ne može uhvatiti korak s žrtvom. Paukovo deve uhvati svoj plijen odmah, držeći ga, raskomadajući ga, sječivši ga chelicerima, navlažujući ga probavnim sokovima i sisavši.

Parenje se, u pravilu, provodi u noćivrijeme i traje nekoliko minuta. Muškarac je uvijek vrlo aktivan, za razliku od žene, koji ostaje praktički nepokretan. Kada se oplodi, sipa spermatofora na tlo, helikopter ga prenosi na spolno otvaranje partnera. Nakon nekog vremena, oplođena ženka stječe mobilnost, a ako muškarac ne pobjegne, može ga pojesti.

Nakon parenja, žena postaje posebnoproždrljiv. Nakon određenog vremena, ona vuče rupu i polaže jaja razvijene embrija, od kojih je ubrzo pojavljuju Young. Ne mogu se kretati; prekriven nekom vrstom filma, a artikulacija tijela još nije razvijena. Nakon 2,5 tjedana prije mitarenje, što je rezultiralo u liječenje i razbije, veo, postoji mogućnost da se presele. Neki izvori upućuju na to da je majka štiti potomstvo neko vrijeme, donoseći im hranu, ali to još nije dokazano. A ovo nije jedino pitanje vezano uz deve deva, koji traži odgovor.

Pročitajte više: